znak eu msmt

Sdílené zkušenosti projekt MAP I

listopad 2016 - MAS Holicko o.p.s

Inkluze v MŠ

pátek, 25 listopad 2016 14:06

V pondělí 21. 11. 2016 proběhl praktický seminář v Rodinném integračním centru v Pradubicích na téma "Inkluze v MŠ".

Workshopu se zúčastnilo 5 pedagogů ze 3 MŠ z území Holicka (z celkových 11 MŠ).

Jako první vystoupila Mgr. Iva Škaloudová, ředitelka Pardubické MŠ Klubíčko, a informovala přítomné o nových postupech týkajících se inkluze dětí v MŠ, zejména úpravou školního vzdělávacího plánu. Poté se nám představila Mgr. Gabriela Hůlová, zástupce integrační školky Lentilka. Ta nás seznámila s chodem integrační školky, jejím ŠVP, komplexním indiviuálním plánem rozvoje a koncepcí školky. Poté nám promítla video s ukázkami práce s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami a pak nás dokonce vzala na obhlídku samotné školky. V posledním bloku dopoledního semináře si vzali slovo zástupci Rodinného integračního centra a informovali nás o službách, které nabízejí jak rodinnám tak i školským zařízením.

Dle reakce přítomných pedagogů byl tento seminář velmi přínosný a inspirativní, a to už jen v tom, že vědí kam se mohou obrátit s prosbou o kolegiální pomoc, v případě že ve své třídě identifikují dítě se speciálními vzdělávacími potřebami.

Tímto bych Vás ve spolupráci s RVC Holoubek chtěla pozvat na seminář s názvem „Jak podpořit inovativní a podnikatelské myšlení (nejen) u dětí“, který se koná v úterý 22. listopadu 2016 od 15:30 do 20:00 hodin v přednáškové místnosti hotelu ERWIN JUNKER Holice (Pardubická 332, Holice).

Zjistili jsme na základě právě probíhajících rozhovorů s představiteli vzdělávacích zařízení na Holicku, že toto téma je na našich školách neprobádané a pro pedagogy těžko uchopitelné. A shodou okolností RVC Holoubek vám přináší příležitost dozvědět se jak aktivovat potenciál kreativního a inovativního myšlení, slyšet příklady ze zahraničí, naučit se vidět i jiné úhly pohledu, zkrátka načerpat inspiraci od evropské kapacity v oblasti inovací. Tématem semináře je inovativní myšlení. Na základě své zkušenosti profesionálního konzultanta u globálních firem a zároveň pochopení a podporování kreativity studentů lektor vytvořil unikátní soubor praktických aktivit pro podporu inovativního myšlení. Nebude chybět teoretické ukotvení. Účastníci semináře získají vhled do inovativního a kreativního myšlení, podívají se na příklady inovací a odvodí si užitečná pravidla. Cílem semináře je nalézt společné rysy inovací a jejich aplikovatelnost. 

Lektorem je DI(FH) Andreas Rehklau, MBA.

Působí jako kreativní ředitel INNOLABu, který před 10ti lety založil při Univerzitě v Gratzu. INNOLAB pomáhá start-upům vytvářet kreativní modely byznysu a poskytuje firmám profesionální poradenství v oblasti inovací. Ve WOIS INSTITUTE spolupracoval na vývoji nových produktů a modelů podnikání ve firmách (jak BMW, BOSCH, HILTI, SIEMENS). V průběhu celé své profesní dráhy Andreas lektoruje magisterské studenty a řídící pracovníky na několika univerzitách.

V případě Vašeho zájmu se prosím registrujte zde: http://zenypro.cz/2016/10/10/seminar-inovativni-mysleni/ 

Footer Logo

MAS HOLICKO o.p.s.
Holubova 1, Holice
534 14 Holice
IČ:275 11 448
Datová schránka: 8ueebbq

Jsme na sociálních sítích

Hledat