znak eu msmt

Sdílené zkušenosti projekt MAP I

červen 2017 - MAS Holicko o.p.s

Dne 30. května 2017 jsme se v rámci MAPu pro SO ORP Holice zorganizovali exkurzi do Pevnosti poznání v Olomouci. Zúčastnilo se celkem 12 pedagogů ze 3 ZŠ (z celkových 8 ZŠ na území Holicka).

Cílem exkurze bylo zjistit jaké jsou možnosti při zvyšování zájmu u žáků ZŠ o polytechnické vzdělávání. Pevnost poznání je totiž naším nejbližším science centrem poskytujícím neformální prostředí pro hravé objevování přírodních a společenských jevů.

Účastníci se nejprve seznámili se samotnými expozicemi - Věda v pevnosti, Rozum v hrsti, Živá voda a Světlo a tma. Poté se nás ujal projektový ředitel Jakub Ráliš, který nás informoval o podmínkách vzniku a samotném fungování science centra. Jednotliví lektoři (garanti) nás seznámili se vzdělávacími programy, které zde mohou školy navštívit. Případně, že je možné ušít vzdělávací program na míru každé škole. Nakonec jsme navštívili i planetárium a shlédli film s názvem "Neuvěřitelný vesmír".

Dle reakce přítomných byla tato exkurze velice dobrým tipem pro školní výlety se žáky ZŠ, ale i MŠ, kde se žáci (děti) dozví nenásilným způsobem něco o historii česka, přírodě, lidském těle nebo i o fyzikálních jevech. Zde se žáci totiž nemusí učit vzorečky, ale přímo na vlastní oči uvidí a otestují, jak co funguje.

Footer Logo

MAS HOLICKO o.p.s.
Holubova 1, Holice
534 14 Holice
IČ:275 11 448
Datová schránka: 8ueebbq

Jsme na sociálních sítích

Hledat